17 aasta järel taas IFAA maastikuvibulaskmise meistrivõistlused Jõulumäel

Maailmameistrivõistlused maastikuvibu laskmises Field Archery Associationi egiidi all toimuvad sel aastal Eestis, Jõulumäe Tervisespordikeskuses 5.–13. augustini. Võistlustele on registreerunud üle 450 vibulaskja 30 riigist.

Võistlused toimuvad viiel järjestikusel päeval, kus kõigil osalejatel tuleb lasta kolmes pabermärkide formaadis ja punktisummad liituvad võistlusnädala lõpuks. Maksimaalne punktisumma on 2800, parimatel laskjatel on siiani õnnestunud koguda 2745–2770 punkti.

Võistluste korraldaja, Eesti Maastikuvibu Liidu juhatuse liige Andres Virkus:

Jõulumäe maastik paneb vibulaskjate oskused tõeliselt proovile, sest pealtnäha petlikult ühetasane maastik peidab endas küllaldaselt võimalusi rajameistritele põnevate profiilidega märkide loomiseks.

Radade ehitusega ja võistluste läbiviimisega on seotud kõik Eesti suuremad klubid: Kajamaa SK, Tartu Vibuklubi, Sagisttarius ja Lääne Vibulaskjad. Virkuse sõnul on suurima osalejate arvuga korraldajamaa Eesti – sinimustvalge lipu all võistlejaid on 148, Saksamaalt 52 osalejat. Lähinaabreid lätlasi on 30, soomlasi 27, suurim väljastpoolt Euroopat tulijate delegatsioon esindab Lõuna-Aafrikat ning kaugeimalt tulijad on Brasiiliast ja Austraaliast.

Virkus:

Loodame, et Jõulumäe rada aitab koroonapandeemia tõttu kaks aastat pausil olnud võistlustel tagasi tippvormi tuua maailma täpseimad laskurid ja muidugi ootame maksimumskoori saavutamist. Eestlastele on võistluste korraldamine mõistagi suursündmus ja aitab tagasi tuua koroonapiirangute tõttu kadunud harrastajaid.

Täiendavat infot saab ajakava ja osalejate nimekirjade kohta võistluste kodulehelt www.wfac2020.org. Samast leiab pärast võistluspäeva lõppu ka tulemused.

Eesti Maastikuvibu Liit (EML) loodi 2003. aastal. EML on avalikes huvides tegutsev heategevuslik vabatahtlik ühendus, mille põhitegevus on suunatud vibulaskmise harrastamisele ja selleks tingimuste loomisele. Esimese suurüritusena korraldas liit 2005. aastal Euroopa meistrivõistlused maastikulaskmises, ka siis võisteldi Jõulumäe radadel.

Pilt päises Katre Kuller 2021

You may also like...